Blogg - Etikett Utflykt

Deep expedition Olidan

I veckan var det dags för nya äventyr med Fyra Ess - proffs på rostskydds- och målningssystem. Vi hänger med dem ut på diverse jobb för att lära känna hur de jobbar och vad deras bransch handlar om. Det kommer hjälpa oss när vi planerar strategin bakom den nya nätplatsen vi utformar åt dem. Ett bra exempel på hur vi fördjupar oss fullständigt i våra kunders behov och ser till att vi levererar så bra och passande lösningar som det är möjligt.

Dagen började med stadig frukost och sen utprovning av engångsoveraller, hjälmar och utrustning vi behövde. Måste säga att jag inte alls var beredd på vad som skulle komma. Visste att vi skulle ner i ett rör som vattnet strömmar genom till turbinerna i vattenkraftverket Olidan. Men jag var inte alls beredd på den enorma storleken av anläggningen. För den är verkligen gigantisk och otroligt häftig.

Något annat som imponerade stort var personalen i Fyra Ess. Det är igen lek att bygga klätterställningar i ett rör på 4,5 meters omkrets och med en fallhöjd på 25 meter. Sen blästra ytan fin invändigt, städa bort tonvis med överbliven sand, handmåla alla bultar fyra gånger med rostskyddsfärg och slutligen spruta alla stora ytor. Det ska hålla i minst 50 år till så det gäller att vara noggrann.

Vi var tre som fotade äventyret och har mängder av coola bilder. Här ovan är ett som Tobias Hermansson tog på mig och Johan. Fler bilder kommer när vi gjort klart hemsidan.

Om några veckor blir det nytt äventyr, och då blir det av till ett ännu större kraftverk.

Skrivet av Jesper Lind, Friday, October 9, 2009

Utflykt till Vargöns kraftstation

Idag var vi ute på en intressant utflykt till Vargöns kraftstation. Det var våra nya kunder Fyra Ess som tog med oss dit för att visa hur de jobbar ute i fält med renoveringsjobb på kraftstationen. Med strålande väder var det en skön dag att spendera dagen från kontoret.

Vi fick tillfälle att se enorma rivningskranar krosssa väggar i det nedlagda Wargöns Bruk, klättra på spännande passager under kraftstationen och allmänt njuta av den fina utsikten.

Stort tack till Jan-Åke på Fyra Ess för en toppendag. Och till Tobias Hermansson för det fina fotot ni ser här ovan.

Nästa vecka ska vi ut igen och då bär det av ner under jord. Fortsättning följer.

Skrivet av Jesper Lind, Thursday, September 17, 2009