Blogg - Etikett Utbildning

Utbildningsvecka på föreningen Grunden

Utbildning på Grunden

Förra veckan var väldigt lärorik för mig då jag gjorde något nytt nämligen var ute på en förening och höll utbildning. Det var verkligen roligt kan jag lova och gärna gör igen. Så om du jobbar på en organisation eller företag och vill ha praktisk och teoretisk utbildning i webbutveckling, programmering, databaser, användarvänlighet, webbstandarder eller närliggande områden hör gärna av er.

Den första organisationen vi höll utbildning för är Grunden som är en föreningen där medlemmarna har någon typ av intellektuella funktionshinder. De arbetar mot all sorts diskriminering och utanförskap på grund av funktionshinder, hudfärg, religion, språk och sexualitet. De jobbar i stark gemenskap för att lära av varandra och utveckla sina sina förmågor i ett skönt klimat ute på lokalerna i närheten av Redbergsplatsen, Göteborg.

Det var jag och Petra (vår praktikant) som var ute en veckan på Grunden och det har verkligen varit fantastiskt rolig och intressant. Känner mig privilegierad att jag fått ta del av deras fina gemenskap.

Vi har jobbat med att skapa hemsidor i Dreamweaver och har tillsammans provat på olika tekniker att bygga hemsidor med CSS, HTML och PHP. Om någon är intresserad att läsa mer om vad vi gjorde så kolla gärna in utvecklingsbloggen där jag har dokumenterat arbetet.

Förhoppningsvis kommer det bli en vecka till ute på Grunden nu i sommar. Ser fram emot att träffa de sköna människorna på Grunden igen.

Skrivet av Jesper Lind, Sunday, May 17, 2009