Blogg - Etikett Support

Canon, er support rockar!

Imorse satt jag och skrev ut transaktioner med bokföringsprogrammet SPCS. Då brukar jag ofta vara så koncenterard som det bara går eftersom programmet är väldigt annorlunda mot vad jag är van vid bland mjukvaruprogram. Man kan liksom inte ångra en verifikation, utan om man gör fel så får man kreditera tillbaks den eller hålla på att böka runt.

Så när jag skriver ut rapporter så är det jobbigt ifall skrivaren inte funkar, då vet jag i vissa lägen inte riktigt hur jag ska kunna skriva ut den igen. Ja jag är nybörjare... Kommer nog återkomma om SPCS i framtiden för jag har en del synpunkter på hur det och deras support fungerar.

Hur som helst mitt i en verifikation då blev det pappersstopp i vår endast några veckor gammal skrivare på kontorskollektivet vi jobbar. Innan vi fick den har vi haft en riktigt strulig gammalt tejpad åbäke till Canon-skrivare. Därför är man rätt irriterad när även den nya skrivaren slutar fungera.

Öppnade luckorna gång på gång för att ta bort papper som fastnat och försökte mängder av trick. Till slut blev jag hellack när min värdefulla SPCS-transaktion var fast i skrivarminnet och vägrade att materialisera sig, på det A4 som jag envist matade in, i alla de olika facken.

Till sist fanns det bara en sak att göra, skicka ut frustrationerna i Twitter-rymden.

När jag lugnat ner mig körde jag en klassiker och startade om skrivaren. Då kom utskriften snällt ut coh problemet var inte så svårt att fixa med andra ord, så kände mig okej igen.

Ca 30 minuter senare händer det intressanta, Canon ringer upp och frågar om jag haft problem med papperstrassel!

Först förstår jag inte hur det gick till. Har de läst min Tweet eller har någon på kontrorskollektivet ringt upp och felanmält. Nej, förklarar den trevliga supportkillen, det är skrivaren själv som ringt hem till Canon och rapporterat felet.

Det gjorde mig så väldigt glad måste jag säga, det är ju precis så här som support ska vara. Företag som ringer och checkar så man är okej vid minsta antydelse till fel.

Så hoppas detta blogginlägg jämnar ut mot den negativa tweeten. Er support rockar, Canon!

Skrivet av Jesper Lind, Tuesday, June 2, 2009

Det är detta vi kallar online support

Eftersom vi vet hur viktigt det är med kundvård, håller vi i dagarna på att kontakta våra kunder, för att höra hur nöjda de är med tjänsterna vi levererar. Kanske inte var den bästa tidpunkten eftersom de alla är mitt uppe i julrushen och verkar ha svårt att få tid över att svara.

Kom istället att tänka på att man kan ju leta i gamla konversationer ifall man kan hitta något användbart.

Hittade följande Skype-samtal som jag hade med André som driver butikerna Shelta och Supermarket (nätbutik öppnas när som helst) på Andra Långgatan. Vi hade installerat en ny Silverlight-funktion på deras adminsida, och något krånglade.

Denna gång var det lätt att springa över eftersom vi som vi sitter bara ett kvarter från varandra. För kunder som finns längre bort gäller det att ha ännu bättre kommunikation med.

Därför aktiverar vi nu kommentarsmöjlighet i vår blogg för att kunna ta emot input denna vägen. Så oavsett ifall du är kund eller ej, skriv gärna kommentarer till oss ifall du har frågor eller vill ge oss några tips.

Vår support är alltid online!

Skrivet av Jesper Lind, Thursday, December 4, 2008