Blogg - Etikett Lanseringar

Vi lanserar trycktjänst för t-shirts

CD-skivan kunde aldrig fylla det grafiska tomrum som uppstod när det fina gamla LP-formatet fasades bort. Istället blev t-shirten det canvas som populärkulturen skulle uttrycka sig på. Det perfekta uttrycket för identitet och budskap, direkt buret på kroppen.

Vi älskar t-shirts och därför är det roligt att kunna erbjuda en tjänst som vi tror kommer bli mycket uppskattad. Ett bra och billigt alternativ för artister, band, företag och andra organisationer att kunna trycka t-shirts på hållbara och etiska textilier av hög kvalitet.

Som öppningserbjudande erbjuder vi till ett tidsbegränsat kanonpris på en- eller tvåfärgs-screentryck på t-shirt av märket Gildan.

Kolla gärna in exempel på t-shirtar som är nyligen tryckta på Merchworld. Vissa av dem går även att köpa i Merchworld-shoppen.

Skrivet av Jesper Lind, Wednesday, November 4, 2009

En webbplats ska vara som ett favoritplagg

Ironsquare klänningEn webbplats ska vara som ett favoritplagg. Det ska inte skava någonstans eller vara osmickrande för bäraren. Ett favoritplagg sitter bra, är modernt, har rätt mått, stil, form och färg.

När vi skapade hemsidan till modeföretaget Ironsquare var vi måna om att få hemsidan att överensstämma med företagets image. Vi gjorde en hemsida som är lika vacker, självsäker, tuff och modern som Ironsquares kläder. Resultatet blev en hemsida lika skön som en favorittröja.

Se gärna fler modesajter som vi gjort.

Skrivet av Jesper Lind, Thursday, July 2, 2009

En till sajt i bredskärmsformat

I förra veckan så gjorde vi om Shelta's hemsida till bredskärmsformat och den är nu optimerad för att passa skärmar med en upplösning på 1024 pixlar i bredd.

Innan var den gjord för 800 px i bredd och det kändes lite i smalaste lagret för en webbsida med mycket innehåll. Vil ni se hur den såg ut innan kan ni kolla in en skämdump på den gamla versionen.

Endast 4 % har 800 px eller lägre

Undrade lite över hur många som fortfarande använder 800 px eller lägre och bagav mig till webbstandardorganisationen W3C's sida för skrämstatistik.

Blev faktiskt förvånad hur få det är som har lägre upplösning i år - endast 4%. Det verkar som denna siffra halveras varje år så snart är den skaran försvinnande liten. Man ska dock ta hänssyn till att W3C hämtar sin statiskt från deras egna besökare och dessa ofta är mer avancerade användare. Man hämtar dock även från andra källor för att jämna ut statistiken. Att tillägga är att 3% av besökarna har en okänd bred så det finns en viss felmarginal på registreringen.

Sen får man ju även tänka på att vissa webbplatser kan passa bra på en smalare yta, t ex bloggar då inte paragraferna ska vara för breda för att få bättre läsbarhet. Men för sajter med mycket innehåll så passar det ofta bra att utnyttja hela webbläsarens bredd för att förhindra för mycket sidrullning upp och ner.

Webbsäkra färger ett minne blott

Många webbdesigners från den gamla skolan kommer säkert ihåg hur man begränsade sig till att använda någon av de 216 webbsäkra färgerna som man kunde vara säker på att de såg likadana ut på alla olika operativsystem. Många hade skärmar som bara kunde visa 256 färger.

När man kolla på statitiken 2009 så ser man att endast 1% har skärmar som bara visar 256 färger och man alltså kan stunta i att begränsa sig till en sådan liten färgskala.

Skrivet av Jesper Lind, Tuesday, June 2, 2009

Vår nya webb!

Vi har grejat med den ett bra tag och den har gått igenom åtskilda revisioner under tidens gång. Nu släpper vi dock äntligen vår nya webbsida och det känns fantastiskt roligt. Hoppas ni tycker den är lika fin som vi gör.

Kolla gärna in projektsidan, där vi har lagt upp en del nylanserade projekt vi inte visat upp tidigare. Där har vi även provat att märka upp projekten med etiketter så man t ex kan se våra e-handelprojekt på en egen sida.

Vår nya hemsida

Om designen

Carl Räfting hos oss har gjort designen. Gillar verkligen färgtemat han valt eftersom färgkombinationen känns originell. Layouten är också rätt speciell och han har använt ett gridsystem för att få alla bitar på plats. Om någon vill se gridden kan ni aktiverade den på följande javascriptlänk. Obs, navigationen blockas om man gör det så för att komma tillbaks till normalt, ladda om sidan i webbläsaren.

Teknisk information

Precis som förra gången vi byggde om hemsidan använt oss av ramverket ASP.NET MVC som nu mognat och gått ur beta-stadiet.

Som databas använder vi fortfarande SQL Server men databasmodell har vi dock bytt och nu använder vi Linq to Entities isället för Linq to SQL.

I övrigt har vi i stort sätt programmerat om det mesta och nu har vi en riktigt bra adminlösning. Kortfattat kan man säga att vi fokuserat på att göra det så lätt som bara möligt för användaren att redigera bloggen. Snart kommer vi att kunna ge våra kunder tillgång till att prova på systemet. Är du intresserad av att få en liknade lösning för din webbplats, hör gärna av dig.

Skrivet av Jesper Lind, Monday, May 18, 2009

En till virtuell butik på Andra Långgatan

Vi leker ibland att vi spelar ett slags virtuellt monopol (och då menar jag brädspelet) på Andra Långgatan.

Sen tidigare har vi hand om Shelta's nätbutik och nu i december släppte vi en till som heter Supermarket. Vi har programmerat sidan och We Recommend har gjort design.

Så nu vore det kul att få upp fler nätshoppar för butiker på Andra Långgatan, eller i området Linné och Masthugget. Har du en fysik butik i närheten och saknar en online-version, tveka då inte att kontakta oss. Vi lovar att du kommer få snabb och bra support.

Bilden här ovan är ett kollage och använder en skärmdump från den nya exprimentella 3D-vyn på Hitta.se. Så det är därför den ser lite knögglig ut. Bilderna på webbplatserna har jag satt dit.

Skrivet av Jesper Lind, Saturday, December 27, 2008