Blogg - Sida 4

Vår nya webb!

Vi har grejat med den ett bra tag och den har gått igenom åtskilda revisioner under tidens gång. Nu släpper vi dock äntligen vår nya webbsida och det känns fantastiskt roligt. Hoppas ni tycker den är lika fin som vi gör.

Kolla gärna in projektsidan, där vi har lagt upp en del nylanserade projekt vi inte visat upp tidigare. Där har vi även provat att märka upp projekten med etiketter så man t ex kan se våra e-handelprojekt på en egen sida.

Vår nya hemsida

Om designen

Carl Räfting hos oss har gjort designen. Gillar verkligen färgtemat han valt eftersom färgkombinationen känns originell. Layouten är också rätt speciell och han har använt ett gridsystem för att få alla bitar på plats. Om någon vill se gridden kan ni aktiverade den på följande javascriptlänk. Obs, navigationen blockas om man gör det så för att komma tillbaks till normalt, ladda om sidan i webbläsaren.

Teknisk information

Precis som förra gången vi byggde om hemsidan använt oss av ramverket ASP.NET MVC som nu mognat och gått ur beta-stadiet.

Som databas använder vi fortfarande SQL Server men databasmodell har vi dock bytt och nu använder vi Linq to Entities isället för Linq to SQL.

I övrigt har vi i stort sätt programmerat om det mesta och nu har vi en riktigt bra adminlösning. Kortfattat kan man säga att vi fokuserat på att göra det så lätt som bara möligt för användaren att redigera bloggen. Snart kommer vi att kunna ge våra kunder tillgång till att prova på systemet. Är du intresserad av att få en liknade lösning för din webbplats, hör gärna av dig.

Skrivet av Jesper Lind, Monday, May 18, 2009

Utbildningsvecka på föreningen Grunden

Utbildning på Grunden

Förra veckan var väldigt lärorik för mig då jag gjorde något nytt nämligen var ute på en förening och höll utbildning. Det var verkligen roligt kan jag lova och gärna gör igen. Så om du jobbar på en organisation eller företag och vill ha praktisk och teoretisk utbildning i webbutveckling, programmering, databaser, användarvänlighet, webbstandarder eller närliggande områden hör gärna av er.

Den första organisationen vi höll utbildning för är Grunden som är en föreningen där medlemmarna har någon typ av intellektuella funktionshinder. De arbetar mot all sorts diskriminering och utanförskap på grund av funktionshinder, hudfärg, religion, språk och sexualitet. De jobbar i stark gemenskap för att lära av varandra och utveckla sina sina förmågor i ett skönt klimat ute på lokalerna i närheten av Redbergsplatsen, Göteborg.

Det var jag och Petra (vår praktikant) som var ute en veckan på Grunden och det har verkligen varit fantastiskt rolig och intressant. Känner mig privilegierad att jag fått ta del av deras fina gemenskap.

Vi har jobbat med att skapa hemsidor i Dreamweaver och har tillsammans provat på olika tekniker att bygga hemsidor med CSS, HTML och PHP. Om någon är intresserad att läsa mer om vad vi gjorde så kolla gärna in utvecklingsbloggen där jag har dokumenterat arbetet.

Förhoppningsvis kommer det bli en vecka till ute på Grunden nu i sommar. Ser fram emot att träffa de sköna människorna på Grunden igen.

Skrivet av Jesper Lind, Sunday, May 17, 2009

Microsofts BizSpark - vi är med i initiativet för startups

Vi på Nodestar är sedan någon vecka med i programmet BizSpark som är ett initiativ av Microsoft för att hjälpa nystartade företag genom att sponsra med mjukvara och ge tillgång till molntjänster tom t ex Azure.

Verkligen toppen och vi har redan hunnit prova på en hel del rolig mjukvara som vi inte hade haft möjlighet att köpa annars, nystartade som vi är sen lite mer än ett år tillbaka.

Vill tacka den suveräna Disruptive-bloggen för inlägget med video-intervjun med Per Ahlberg gjorde att vi fick reda på vem vi skulle kontakta för att gå med i programmet. Givetvis stort tack till Per ocskå som är sverigeansvarig för programmet och var väldigt snabb och hjälpsam med att ta hand om våran ansökan.

Om du också har ett utvecklingsföretag som funnits mindre än tre år och är intresserad av programmet, läs mer hos Microsoft om hur du ansöker och vad som behövs för att kvalificera.

För er som använder Twitter finns det även en BizSpark-profil att följa där. Och när vi ändå pratar om Twitter kan jag även rekommendera den här listan för fler Microsoft-relaterade Twitter-konton.

Skrivet av Jesper Lind, Thursday, February 12, 2009

En till virtuell butik på Andra Långgatan

Vi leker ibland att vi spelar ett slags virtuellt monopol (och då menar jag brädspelet) på Andra Långgatan.

Sen tidigare har vi hand om Shelta's nätbutik och nu i december släppte vi en till som heter Supermarket. Vi har programmerat sidan och We Recommend har gjort design.

Så nu vore det kul att få upp fler nätshoppar för butiker på Andra Långgatan, eller i området Linné och Masthugget. Har du en fysik butik i närheten och saknar en online-version, tveka då inte att kontakta oss. Vi lovar att du kommer få snabb och bra support.

Bilden här ovan är ett kollage och använder en skärmdump från den nya exprimentella 3D-vyn på Hitta.se. Så det är därför den ser lite knögglig ut. Bilderna på webbplatserna har jag satt dit.

Skrivet av Jesper Lind, Saturday, December 27, 2008

Det är detta vi kallar online support

Eftersom vi vet hur viktigt det är med kundvård, håller vi i dagarna på att kontakta våra kunder, för att höra hur nöjda de är med tjänsterna vi levererar. Kanske inte var den bästa tidpunkten eftersom de alla är mitt uppe i julrushen och verkar ha svårt att få tid över att svara.

Kom istället att tänka på att man kan ju leta i gamla konversationer ifall man kan hitta något användbart.

Hittade följande Skype-samtal som jag hade med André som driver butikerna Shelta och Supermarket (nätbutik öppnas när som helst) på Andra Långgatan. Vi hade installerat en ny Silverlight-funktion på deras adminsida, och något krånglade.

Denna gång var det lätt att springa över eftersom vi som vi sitter bara ett kvarter från varandra. För kunder som finns längre bort gäller det att ha ännu bättre kommunikation med.

Därför aktiverar vi nu kommentarsmöjlighet i vår blogg för att kunna ta emot input denna vägen. Så oavsett ifall du är kund eller ej, skriv gärna kommentarer till oss ifall du har frågor eller vill ge oss några tips.

Vår support är alltid online!

Skrivet av Jesper Lind, Thursday, December 4, 2008